LA KITCHEN...

På begäran av min moder så lägger jag nu in lite bilder från the house of hell... ja för det är precis vad det känns som just nu. Man får intala sig att det kommer bli bra... det kommer bli bra.

Så just nu ser mitt så annars väldigt glamorösa liv ut på följande vis: Stilettklackarna har jag bytt ut till "foppatofflor", den röda mattan har jag rullat ihop och istället går vi på bjälkarna som sticker fram i spånet, oxfilen är utbytt mot ravioli på burk (helst euroshoppers) och detta serveras inte på mina guldfat utan i papptallrikar, silverskedarna är utbytt mot plast och champagnen i mina fina kristallglas är utbytta mot mjölk i plastmuggar.

...... ni förstår kanske vad jag menar med inlägget nedan ;)
















THE HEIGHT OF HAPPINESS

Är väl ändå att komma upp på rummet nyduschad och krypa ner i nybäddad säng tillsammans med..... en bra bok, lite tända ljus och så klart sin andra hälft bredvid sig.
Nedervåningen ser förjävlig ut just nu.... men här uppe är det som en annan värld =)

Good night to all and sleep well


WORLD´S GREATEST GUY

Nu är fönstrerna äntligen på plats ... dock lite målning av fodrerna kvar samt ytterligare en strykning under fönstrerna. Men fy sjutton vilken skillnad det vart ljudmässigt, för nu hör man knappt när det åker förbi någon med bil.

Rubriken till inlägget är så klart tillägnad min fantastiska underbara sambo som tammefaan klarar allt tror jag... Faan va glad jag är att ha en kille som inte har tummen mitt i arslet och det vet jag att jag inte är ensammen om att ha... men min är ändå bäst ;)






WINDOW REPLACEMENT

Vi är i full gång med att byta ut två fönster i köket och det blir faktiskt bättre än vad jag trodde det skulle bli. Anledningen till detta är ganska många men bara för att nämna några så....

- Ska göra om köket och för att slippa ha bänkskivan mitt i fönstret så blir det mycket snyggare med några mindre fönster som sitter en bit upp.

- Slippa all insyn eftersom vårat hus ligger väldigt nära väggen (Ja känn er träffade alla som går runt byn och gluttar in!! *blink *blink)

- Dessa två fönster var i stort renoveringsbehov!!

Nu blir det 3 glasfönster med löstagbara spröjs Thank you Lord!!


INNAN -William hälsar till dig mormor i fönstret


EFTER -Några överliggare kvar och sen är det bara att börja med det vänstra!




DEATH SKULL

När vi käkade Lunch på stan häromdagen......

Jag -Kolla vilken fin ring jag har köpt
Micke -har du köpt den till Wille?
Bengt - Nä hon har nog köpt den i en sån där godisautomat

........Suck varför ska man ens bry sig om att visa killar nåt!!??


JUST NU: Skolstartserbjudande 69:-


FOR THE KITCHEN



Jag är på jakt efter ett nytt bord till köket eftersom vårat är för stort och då vill jag i första hand att det ska vara runt. Sedan ska det vara vitt, och är det inte det original så kommer jag att måla om det. Därför behöver det inte vara nytt utan det får gärna vara begagnat.... då kan jag sätta klorna i det och renovera upp det.

Över detta vita runda bord ska någon av dessa lampor hänga, men jag vette tusan vilken jag vill ha.
Alla är mellan Ø 40-55 cm 

Vad har du för smak... vilken hade du valt?

DEPRESSING WEATHER

Kom hem från jobbet för en timme sedan och det första jag gjorde var att tända upp i kaminen i köket....och det är faktiskt riktigt mysigt även fast jag gärna hade sett att det var sol och varmt ute. Enligt prognos så ska det hålla i sig veckan ut så det är väl bara att gilla läget antar jag.

Idag får vi hem våra nya fönster till köket så till helgen drar vi igång med det projektet.... hoppas att det åtminstone är uppehåll då så man slipper stå med regnkläder i köket och laga mat....




MORE FROM SNÖ OF SWEDEN

Glömt av visa mitt fina armband som jag fick för ett par veckor sedan av min Daddy, ett läckert armband från Snö Of Sweden med vita stenar och ett stort låsbleck i trä. Ett riktigt häftigt och ovanligt låsbleck måste jag säga och det sitter riktigt bra, alltså ingen risk man tappar det!

Tack Pappa för den fina presenten... kommer användas flitigt på alla fina galamiddagar jag har framför mig ;)
 











IS IT OVER?

Har precis slängt in maskinen med tvätt i torktumlaren, tänt upp en brasa i köksspisen, termometern visar på 9,4 grader och det pissregnar ute.... tror bestämt att sommaren är över och man har lust att lägga sig i sängen och dra täcket över huvudet! Hittade ett gammalt foto från 4 oktober där årets första snögubbe gjordes .

...... Det är 40 dgr kvar till 4:e oktober!!


SURPRISE DINNER

Förrätt: Toast med röd stenbitsrom, creme fraiche, hackad lök samt en liten dillkvist från min egen lilla odling.

Varmrätt: En Frestelse gjord på potatis som jag skutit i stavar med en blandning av nötfärs och knaperstekt bacon.

Efterrätt: Min egna kladdiga chokladkladdkaka....

..... anledningen till denna överraskningsmiddag är att jag och Honey idag firar ♥ 14 år tillsammans ♥ och eftersom jag jobbar kväll så ville jag fixa en liten överraskning tills dom kommer hem.

Bordet står dukat så det är bara för dom att sätta sig... ja och så klart servera sig själva!








CHOCOLATE CAKE

Är ledig nu mitt på dagen och då passade jag på att åka hem för att förbereda lite saker inför middagen ikväll till mina två älsklingar som kommer hem från Dagis och jobb.
Bla så har jag bakat en kladdkaka som dom ska få till efterrätt och jag måste säga att det bästa med att baka utan barn och sambo är så klart att man får äta upp smeten som blir kvar i bunken alldeles själv.....











WINDOW PAINTING

Jag började projektet "måla alla fönster i huset" nu i mitten av sommaren... men pga att man jobbat så mycket så har jag tyvärr inte lyckats slutföra mitt projekt. 1/12 fönster är klara så man kan väl säga att det är en hel del kvar att göra. Men i morgon måndag så jobbar jag min sista schemalagda dag av mitt sommarschema som jag fick i maj och det betyder att jag nu inom kort kommer ta minst en veckas semester och fortsätta med mina fönster.
Har som mål att bli klar med nedervåningen iallafall (6/12) och sen får man helt enkelt ta resten nästa sommar.

Tänk om man hade 8 armar och inte behövde sova... fyfasiken vad det skulle hända grejjer då!



Nu är det som ni kanske ser inte samma fönster på bilderna
men ni ser iallafall vilken skillnad det blir... det blir ljuuuust!


NATURE IS CRUEL

När jag kom hem en sväng nu från jobbet för att "luncha" så möttes jag av ett jäkla oliv framför huset, och det var så klart Cicci som fått tag på en liten mus som hon bollade med fram och tillbaka. Hon har antingen precis ätit eller så var hon helt enkelt bara sugen på att leka för det slutade med att hon lät den springa iväg.

Naturen är grym men jag är ändå glad att hon håller dessa små smittobärande saker borta från våran gård!
Men visst skär det i ens hjärta när man hör hur dom skriker för sina liv och provar gång på gång fly för att efter en halv sekund få en tass med sylvassa klor i en... ja som sagt NATURE IS CRUEL..




Han/Hon var inte så sugen att vara med på bild för jag lyckades inte få någon framifrån.



BIRTHDAY PARTY TOMORROW

Imorgon så ska Wille på kalas hos en flicka vars favoritfärg är rosa, och därför var det inte svårt att komma på vad jag skulle använda för material till födelsedagskortet. Dock så gjorde jag en annan variant denna gång.. för jag har köpt så mycket fina presentpåsar...att jag gjorde kortet direkt på påsen.


Klippte ut fyrkanter i ett rosa papper som jag sedan sicksackade kanterna på. Använde mig sedan av svarta bokstäver och små söta blommor som jag limade på i varje hörn.


Paketet med ett sött omslagspapper med änglar och pirater och runt paketet använde jag mig av två olika färger på snöret som jag sedan "krullat" i olika storlekar.


Presentpåsen vart så här, och på baksidan sitter det en rosa rosett.



Enkelt men ändå lite roligare......



FEELING PUFFY TODAY

Man jobbar och sliter så man knappt vet vilken dag det är, men enligt kalendern så är det Tisdagen den 17 augusti idag och jag är alldeles strax på väg till jobbet... igen.
Har hunnit med att dricka en si sådär 5 koppar kaffe nu på morgonen/förmiddagen och bläddrat igenom ELLOS-katalogen där jag hittat mycket fint som jag tänkt beställa hem i dagarna.
Det är bla lite höstkläder till Wille samt en höstjacka till my self och så är jag på jakt efter en ny taklampa till vårat sovrum..... men det mesta lär väl vara slut innan jag hunnit få in min beställning!

Inläggs rubriken syftar jag så klart på min söta top från BikBok som jag köpte i somras med blommor och som idag får pryda min i övrigt puffiga kropp och undertill tror jag nog jag drar på mig mina jeansshorts för dagens temp visar på en ca 20 grader i skuggan och då är det väl bara att passa på.






En av puffarna ;)




BEHIND THE WALL

Det roliga med att renovera gamla hus är att man aldrig vet vad som döljer sig under golvet eller bakom väggen som man ska riva. Man hittar allt från gamla tidningar till gamla verktyg som blivit kvarglömda och så klart en och en annan muslort. Vi är på gång och ska riva upp hela undervåningens golv och därför så har jag börjat lite smått med att rensa ur bla köket.

I köket (se bild nedan) hade vi en vägg med gammal panel som skulle ner eftersom vattnet var draget bakom den (vattnet ska ner under golvet).... och jag hade hoppats på att få fram en hel vägg med timmer där.... men jag var innan rivningen till 98,5 procent säker på att det varit en gammal dörröppning där..... och visst var det så.



Eftersom jag suttit en hel del på styleroom.se för att hitta ideér och få inspiration så visste jag exakt vad jag ska göra åt detta "problem" som nu uppstod.
Tänkte direkt på LÄNK--> Livias snygga koksbokshylla som dom gjorde när dom också hittade en gammal dörröppning bakom väggen som dom rev.
Fast jag kommer nog att måla stockarna runt om i vitt tror jag.....


GIVE ME SOME INSPIRATION


CRAYFISH PARTY

Sitter nere hos pappsen och har precis satt in Västerbottenpajen i ugnen för nu ska det ätas kräftor. Efter maten ska vi ta ett parti golf i kvällssolens strålar och verligen njuta av att det faktiskt fortfarande är varmt.
Det blir jag, pappsen, lillebror, Honey och plutten som ska ha lite kräftkalas.... la familia.




"MAMMY LOOK WHAT I'VE DONE"

På Fäviken bodde vi grannar med några goda vänner, och dom hade med sig sina två små barn som under helgen hade gjort ett tiotal fågelholkar. På söndagen så gick dom runt och sålde dom och självklart så köpte vi en eftersom Wille inte hann med att göra sig en egen. I måndags kväll när Wille skulle lägga sig så sa han "mamma titta vad jag har gjort"........ och ja bilderna talar väl för sig själv.

Vill bara poängtera att han är 5 1/2 och har använt skruvdragarn.




Han har även hunnit med att dekorera den och Ben10 får agera fågel och hans bäbisskor fick stå på locket



Min första tanke var "vad i h*lvete har du gjort unge" och det var väl ungefär vad jag sa (utan svordomar) Men nu så här efter några dagar så måste jag faktiskt erkänna att den passar hur bra som helst där och att den sitter snett är bara ännu mer charmigt.

Micke frågade när han gjorde detta och svaret vart "När mamma låg och vilade på soffan och du var ute och städade husvagnen, skruvarna hämtade jag i snickerboa och skruvdragarn låg på bordet"...... ja vad säger man mer än att han faktiskt har gjort ett bra jobb. Men vi förklarade att man inte bara gör så utan att fråga och det verkar som om det gick in =)




FÄVIKEN GAME FAIR 2010

Tänk vad en vecka går fort, hann tyvärr inte blogga innan vi stack på Fäviken och sen har det bara rullat på, ja ni vet väl själva hur det kan vara. Men kort och gott så hade vi som alltid en helt underbar helg med övervägande bra väder, god mat, roliga människor och ett jäkla RÖJ!
Dock vart min kamera stulen på lördagseftermiddagen så jag har inte en enda bild från söndan när vi gjorde Björntestet med våran Russel Milou och pappas Jämte Ivic.... hade varit kul att filma.
Trippade även runt på en hundutställning med Ivic som slutade med en 4:e plats i finalen och ett hederspris.... två fina rosetter fick följa med hem.

Men som ni kanske ser och förstår så fick någon dåligt samvete så jag kunde i går åka upp på Fäviken och få tillbaka min kamera... Tack din dumma IDIOT!




Det var väldigt varierande väder på fredagen.....


Lillplutten kom upp på Fredagen med Farmor o Farfar o hälsade på.....


.....och det går väl att grilla fast det regnar va ;)






Micke och P-E står och riggar inför vårat terrierrace.


Många som ville kolla på racen under helgen....


"Gänget" ....fattas gör Fredrik fotografen









En killes promille vid fyra tiden på dagen som jag bara var tvungen att dokumentera.... man kan säga att han var ganska rund under fötterna =)

...... Längtar redan till 2011 ;) TACK ALLA FÖR DENNA HELG!




RSS 2.0