FIRE, CAKE AND ROCKETS

"Vintern rasat ut bland våra fjällar,drivans blommor smälta ned och dö. Himlen ler i vårens ljusa kvällar, solen kysser liv i skog och sjö. Snart är sommarn här i purpurvågor,guldbelagda, azurskiftande ligga ängarne i dagens lågor,och i lunden dansa källorne"  ....o.s.v

Nu sticker vi ner på bygdegården för lite majbrasa, smörgåstårta, kaffe och så en och en annan raket.
Bilderna nedan var väl inte så speciellt valborgsrelaterade men ni kan väl tänka er mitt hår som en stor majbrasa, haha!


A SMALL FAMILY TREE WITH FRAMES

Är ute mycket på Internet och söker inredningstips och inspiration till Williams rum. En sida som det finns mycket fint på är inreda.com, där jag bla hittade det här fina trädet i trä med små söta fotoramar. Kostar 380:- och finns även med små färgade ramar. Skulle bli snyggt i Williams rum med bilder som han får välja själv... eller om mamma får välja så tar jag dessa bilder på min lilla stora kille från när han vara Bäbis.

Finns hur mycket snyggt och roligt som helst i den webbutiken, in och kika!


TACO LACO

På bara några timmar så har mina ögon slutat rinna och jag har fått tilbaka 50% av smaken.. jipppi!
Då kanske det ska smaka med lite middag idag, det blidde Tacos till el middago.

Har du något speciellt som du inte kan vara utan på ditt tacosbord? Själv så är Creme Fraiche ett måste för mig, eller gräddfil går väl också bra! I övrigt så nöjer jag mig med gurka, tomater, sallad, lök, ost och så tacosås förstås!

Det här fina Tacofatet fick vi i inflyttningspresent för 10 år sen av några vänner... tyvärr så är vi ganska dåliga på att använda det men nu ikväll så fick det pryda matbordet.









RED EYE AND RED NOSE

Usch, jag trodde att min förbaskade förskylning skulle ha gett med sig lite imorse när jag vaknade... men icke san icke! Det rinner och kittlar i näsan vilket resulterar i att det även rinner ur båda ögonen. Jag nyser och huvudet känns uppsprängt som en stor ballong.
Så igår så vart det inte gjort något alls på Willes rum utan jag lagade mat efter jobbet och sen vart det soffan, näsdukar och en hel del nässpray hela kvällen.

Vi ska åka ner till Sthlm om ett par veckor och det enda positiva i denna kråksång är att jag förhoppningsvis ska slippa förskylningen då!

Men vadå, det finns faktiskt värre saker så jag ska inte sitta här och beklaga mig som om jag vore döende utan det är bara att vänta ut denna lilla äckliga sak....



SALMON WITH FORCED POTATO

Idag blir det lax med pressad potatis och romröra till middag, och till detta gör jag en grönsallad med rödlök.
En väldigt enkel maträtt som till största delen sköter sig själv men ändå lite lyxigt gott på någotvis.

Dom hade extrapris på laxfileér på ICA och då var dagens middag ur världen, kokade extra med potatis så jag kan göra något med potatismos imorgon... smart va ;)


FROM BLUE TO WHITE

Eftersom att Honey inte fixade iordning så jag kunde måla utedasset i helgen så har jag nu bestämt mig för att ta Willes rum så längens. Annars så kommer jag bara att skjuta upp det hela tiden... och tiden.. ja som ni vet så går den väldigt fort och vips så är det sommar och då vill jag ha det klart!

Det blir en GIGANTISK skillnad från hur det såg ut innan kan jag lova (ja ni som sett det innan vet.. men jag kommer slänga in lite före -och efterbilder när allt är klart)

Nä nu ska jag upp och fortsätta.... hinner inte med att vara social nu på någon vecka!
Glömt kameran hos pappsen så jag slänger in en kass mobilbild så längens...



MIRROR MIRROR ON THE WALL

Efter en 4 timmars dag på stan med spring i alla butiker som finns, så fick jag med mig en hel påse hem med massor av fint som jag ska inreda stugans utedass med. Bla denna fina spegel som ser så där gammal och sliten ut..... den kommer sitta som gjuten på väggen.
Handlade även 18 liter med vitfärg så nu är det bara att börja.... måste dock vänta på morgondagen och den önskvärda värmen som dom lovat oss.

Nu ska jag fredagsmyyyysa med Wille... see ya!
.... och JA det är påskris vid sidan av mig....ska PROVA ta bort det i helgen ;)


OUTHOUSE (TOILET) INTERIOR

Nu har Honey byggt klart vårat utedass som ska stå uppe vid stugan, och det ska nu målas och inredas.
Helgen skulle bjuda på kanonväder och därför så har jag planerat att ev åka in til stan idag och köpa färg och kika lite på inredning. Hittade mycket fint på vackerthem.se och det är någonting sånt här jag hade tänkt mig.

All träpanel invändigt blir vitt och inredningsmässigt blir det nog lite shabbychick inspererat tror jag.


BLACK, LONG, PINK, RED OR BLOND

Hittade en riktigt rolig sida när jag var in på Anna Hibbs blogg, hon tipsade om taaz.com där man kunde ladda upp en bild på sig själv och sedan leka lite med den. Det fanns över 500 olika frisyrer att välja på. Eller du kanske bara vill testa en ny sminkning som du inte vågat gjort tidigare.

In och testa med er och dela gärna med er av resultatet ;)


THE LIZARD ÖDLIS

Vi har fått tillökning i familjen, närmare bestämt av en ödla vid namn Ödlis (William fick välja)
Problemet är att vi inte har någon bur åt han och det resulterar så klart i att han är överallt, och ibland ingenstans.
Det enda som är säkert är att han iallafall är jättesöt och han fick följa med hem till oss idag för William var så duktig hos tandläkaren, karius och baktus var det i en tand som dom tog bort och han skötte sig helt exemplariskt. (William lovade att aldrig mer "tjuva" kakor i skafferiet)

Han var redan idmärkt så det behövdes inte göras, det står China på hans mage så han har rest en lång väg för att få komma hit till Sverige den lilla stackarn.



SWEDISH CHEESECAKE

Tror det var 5 år sen jag åt det och jag kunde bara inte motstå asken som låg i kyldisken, så dagens lunch var en tallrik med Frödinges ostkaka och hallonsylt, det är även gott med saftsoppa till!
Man måste få unna sig något gott ibland och jag ska ändå ut och cykla idag så då kommer den försvinna från mina höfter som jag direkt kände att den landade på ;)

Men gott var det!



 


TRANSFORMATION IN 30 MINUTES

Mitt hår är platt som en pannkaka, med en aningen självfall. Inte snyggt självfall som i "låta håret självtorka och ändå se bra ut i håret självfall" utan frissigt och okontrollerbart. Men detta går faktiskt ganska fort att åtgärda med att ta fram plattången och dra in lite lätta lockar här och var.

På bilden till vänster så har jag fönat håret torrt med lite basprodukter i håret, lättare sminkning (mascara, ögonbrynspenna och lite foundation)

30 minuter senare så har jag med hjälp av plattången fått lite mer volym i håret, samt tuperat underhåret med kam. Har även lagt på en gråsvart ögonskugga och fått lite mer liv i ögonen samt lätt med rouge på kindbenen.

Tycker personligen att det ser ut som två olika personer, eller hur?
Tack gode gud att jag är tjej och kan ta till knep för att se, må och känna mig snyggare!



JUST TO BE.......

Sitter på en stol ute på verandan och blicka upp mot solen som sakta sakta försvinner ner bakom talltopparna.
 Koppen med kaffe värmer mina händer och jag hör hur någon fågel kvittrar inne i skogen. Bredvid mig har jag min lilla och min stora hälft som är lika tyst som jag och tillsammans så bara ler vi.

Allt är så otroligt tyst.... det är nästan som man hör sitt eget hjärta slå, inne på bordet brinner ljuslyktorna som jag tända när vi kom fram.
Jag vill inte hem, jag vill sitta här hela kvällen
 och bara drömma och planera om hur fint det kommer bli nu i vår/sommar när vi ska få klart allt så vi bara kan packa på fredagen efter jobbet för att sedan låsa dörren hemma, ta med sig hundarna och inte komma tillbaka förrens på söndag kväll.

Jag pratar så klart om våran stuga.... 

                   

CHOCOLATE BARS WITH PEARL SUGAR

Fick ett sånt otroligt sug att baka nu på eftermiddagen så jag tog och slängde ihop en sats med skurna Chokladkakor... otroligt lättsamma och goda!

Dom fick hamna i burken som jag har gjort till sirapskakorna som jag brukar göra, men men!








MY LITTLE MOHAWK

Idag är jag ledig och ska tillägna hela dagen i tvätta och städningens tecken, har även passat på att klippa Willes hår som hade blivit långt. Har klippt Mohawk frisyr på han senaste åren för jag tycker han passar så bra i det + att det är lättaste frisyren att göra (utom snaggat)
Men denna gång så klippte jag ner "kammen" så den vart kortare än vanligt.


NEW SHIRTS FROM CUBUS

Eller inte bokstavligen då dessa fanns på REA och inte tillhörde vårnyheterna, men dom blir kanon i sommar framåt kvällen när temperaturen sjunker. Köpte en svart och en blå och dom är i nåt mjukt fleeceliknande material. Ord Pris 179:-/st  REA 49,90:-/st

Skorna är ADIDAS GORE-TEX och dom köpte jag på stadium, perfekt nu i vår/sommar när det är blött och eländigt. Det var kardborrenband så han kan ta på sig dessa själv.
Ord Pris 599:- REA 299:-

Det gäller att vara på rätt plats vid rätt tillfälle!




THE CORPSE WHO KNEW TOO MUCH

I julas så fick min Honey biljetter i julklapp av sin chef till "Liket som visste för mycket", och idag var det då dags för oss att gå på föreställningen. Jag hade inte läst någonting alls om den och hade inte den blekaste om vilka skådespelare som var med. Men jag vart riktigt överraskad när jag såg att Lasse Brandeby, Linus Wahlgren, Regina Lund, Carina Lidbom, Johannes Brost, Anna Ulrika Ericsson och Göran Gillinger var med.

RIKTIGT RIKTIGT ROLIG VAR DEN!!  

Vi började dagen med en fördrink hos Honeys chef där vi surrade lite innan det dags att dra på middagen som var inbokad på Hotel Plaza. Där åt vi parmaskinka med rostade pinjenötter ruccolasallad och nåt gott bröd till förrätt, och till varmrätt vart det en potatiskaka med fläskfile ugnsbakade grönsaker och chevreost. Mmmmm till detta vart det valfritt vad man ville ha att dricka men eftersom jag jobbar imorgon (idag) så hade jag självmant tagit på mig den stora äran att köra så jag drack lättöl.

Efter tillställningen så köptes det in mackor, vin och öl til dom som ville ha och dom allra flesta var sugna på att fortsätta vidare ut i nattlivet medans jag tackade för mig och åkte hem. (det är faan inte kul att vara nykter!!)

Haft haft en superduper trevlig heldag med ett störtskönt gäng!
Nu ska jag tvätta bort mina pussröda läppar och gå och lägga mig... natt natt på er!


WHAT IF




Det är väl säkert något som vi alla har tänkt på någon gång, hur skulle det vara? ...och skulle man någongång utnyttja det?

Ibland så känns det som om man skulle behöva klona sig för att kunna vara på två ställen samtidigt, och tänk då va skönt om man ska göra något som man inte vill göra eller orkar göra, och då bara kunna säga "Snälla syrran kan inte du hjälpa mig?"

Jag tror att dom flesta tvillingar har hittat på något tok under sin uppväxt, bytt varandras dejter, bytt klassrum..... haha fasiken va kul dom ska ha haft det.

Själv har jag två stycken brorsor som jag kommer väldig bra överrens med och som är född tätt inpå mig så vi har väldigt mycket utbyte av varandra nu, och jag har faktiskt aldrig längtat efter en syster..... "det har faktiskt varit skönt att vara ensam tjej om jag tänker efter" =)

I LOVE MY BROTHERS ♥


WHY?

                     

MY LITTLE THUNDER!

Har nu gjort min första lilla video med bilder och filmklipp, vart väl ganska nöjd men en del småmissar här och var....ni vet bilderna ska stämma i takt till musiken osv.

Här är iallafall resultatet från söndagens utflykt till sjön.


A CUP OF COFFEE, YES PLEASE!

Hör det till åldern att man blir beroende av kaffe eller? Förut så kunde vårat kaffe få slängas pga att det var för gammalt, men nu dricker jag kaffe som aldrig förr. Det är i princip det första jag gör på morgonen och efter varje måltid... och så gärna en 2-3 koppar däremellan. Har till och med kommit till det stadiet att jag får ont i huvudet om jag inte dricker kaffe.

Så frågan är alltså "Hör det till åldern eller blir kaffe bara godare ju mer man dricker det?


DAY AT THE LAKE

Idag packade vi väskorna vid lunch och stack ner på sjön en sväng, och jag kan lova att det var en sak som vi inte ångrade.... alla vi önskade att det var lördag och att vi kunde njuta av dagen tills solen gick ner. Men så var tyvärr inte fallet eftersom vi var tvungen at åka hem vid fyra tiden för att laga middag och förbereda för morgondagens alla bestyr. Svårt att ta ut några kort från dagen när det togs närmare 200 st och jag skulle vilja visa alla.. men dessa visar nog hur skönt vi hade det.

Mitt ♥


Wille och Axel


Macke bjöd på Hamburgare... Mmmm


Från ingenstans kom det två hundspann....alldeles tyst susade dom förbi.


William har idag sladdat, sladdat och sladdat... Fick nog till en 50 bra kort + en massa film som jag tänkte klippa ihop nåt kul med. Han är så duktig och jag är en stolt mor!






Jag har en massa fler bilder som jag vill slänga in men jag får ta det i nåt inlägg senare....


AN OLD WINDOW NEEDS TO BE RENOVATED



..... och det jobbigaste i det hela är att det sitter på ett Häbre som står på våran gård.
Pinnen på bilden har inget med det stackars fönstret att göra.... den bara låg där så fint på marken när jag var på väg tillbaka till huset.

ABOUT PREVIOUS POST

Säger man A så får man säga B... eller hur? Syftade på inlägget jag gjorde igår angående mitt erbjudande som jag fick. Jag vart nämligen uppringd av min förr förra personalchef och vart erbjuden en heltidstjänst från 1 juni.
Från att ha varit arbetslös för ett år sen så hade jag nu helt plötsligt tre olika valmöjligheter som jag stod inför.
Efter mycket funderingar kring hur jag vill göra, hur jag känner så kom jag då fram till detta.....

....... Jag har suttit i telefon dom senaste 10 åren (faan va länge det låter) och har absolut inga problem att prata med folk som är griniga, glada, otrevliga, spydiga, helt underbara o.s.v Jag verkligen älskar det.... och jag kan det in och utantill.
Däremot så har det saknats något på senaste tiden, en förändring... ja nåt nytt. Vad vill JAG göra???

Jag har nu kommit fram till att jag har hittat mitt "kall" Jag har saknat att få prata med människor öga mot öga, jag vill sitta eller stå framför människan jag pratar med och inte ha en telefon imellan oss. Jag vill kunna förklara med mina händer samtidigt som jag pratar. Sen i onsdags har jag börjat jobba som vårdbiträde och jag kan inte mer än säga (fast jag bara varit där i tre dagar) att jag älskar det!

Jag älskar att får hjälpa dessa människor som verkligen behöver mig, som uppskattar att jag sitter på en stol och "surrar" lite skit, som hjälper till att koka en tallrik gröt på morgonen, som hjälper en att bädda sängen för att man inte är kapabel själv, att bli behandlad precis som du själv vill bli behandlad den dagen man själv sitter där och kanske inte har möjlighet att ens resa dig ur sängen.

Vi kommer alla att sitta där en dag och jag hoppas att alla som tycker att detta är ett skitjobb och som tycker det är usch och fy och bläää tänker på hur det kommer se ut om 30,40,50 år när ni själva sitter där och kanske inte ens kan gå på toaletten själv.

Jag har iallafall hittat "det" jag vill göra i framtiden!


THE WAY TO THE BICYCLE without training wheels

Vi provade lite smått förra sommaren att lära William cykla utan stödhjul... men han hade inte tålamod eller temperament för det så vi lät det bara vara. Men nu är han fem fyllda och har vuxit ur barncykeln, och har fått tagit fram sin nya cykel han fick av sin morfar förra året och vi kör nu stenhårt med att "stora killar cyklar utan stödhjul"

Han ska få "lära känna" cykeln lite innan vi tar bort stödet.... men sen blir det stenhård träning... istället för Beach 2010 så säger vi sommarvägar 2010........utan stödhjul!



GOT AN OFFER IN THE AFTERNOON......


I REALLY WANT IT BLACK AND WHITE

Jag har varit och inhandlat mig en ny diskborsteden förra var tvungen att vidare i livet, det vart även två nya kökshandukar i svart med vita stjärnor. Små detaljer gör faktiskt mycket men nu är jag så inåt h!"#lvete sugen att tömma hela köket och måla om, trägolvet skulle jag vilja slipa upp och måla vitt, skrapa taket och måla vitt... men hade det varit så enkelt så hade jag nog redan gjort det... men vi måste riva hela golvet för att isolera det = klarar jag ej själv!

VILL HA ETT NYTT KÖK NU!



t.v som det ser ut t.h svart bänkskiva som jag vill ha.... (och ja jag vet att alla fettfläckar syns, men det är fasiken snyggt alltså!!)

EASTER IS OVER

Så var denna påsk över.... sammanfattningsvis kan jag bara säga att den har varit helt underbar med fiske, grillning, skoteråkning, sol, mat...mat...mat och så lite till mat.
Nu är det verkligheten som knackar en på ryggen och from idag så är man tillbaka till vardagslivet igen, och det med blandade känslor. Varför ska allt gå så fort för? Hur kan fem dagar bara försvinna utan att man ens hinner blinka? Ja det är frågan det, men en sak är iallafall säker.. det är bara 360 dagar kvar tills nästa påsk!

Avslutade gårdagen med en promenad till våran skidbacke där jag fick njuta av en fantastisk solnedgång, tack alla ni som jag fick dela denna påsk tillsammans med!






SUNBATHING WITH REINDEERS

Efter att ha intagit en superduper påskmiddag vid 16:00 bestående av det traditionella Jansson, köttbullar, prinskorv, potatis, sill, lax o.s.v så var vi ut och satte oss bakom huset där Honey hade skottat och lagt renfällar. Det enda som var trist var att solen försvann bakom grannes garage vid 19:30... suck!

Säger bara... I LOVE JAMTLAND by påsktiderna!







LOOOOOONG FRIDAY

På påskens endaste långfredag så var vi iväg på den årliga pimpeltävlingen i grannbyn. En tradition som vi gjort sen gamla Agda föddes! Allt var precis som vanligt... ingen fisk... man föråt sig på toast... underbart sällskap.... trädde på äckliga snusk maskar... bläää

En hög första prissumma på 6000 kronor delades ut till den mest flitigaste personen som tagit flest fiskar, med andra ord inte mig! Trodde dock precis som alla andra år att "I ÅR SKA JAG VINNA!"

Tack alla för en underbar påskfredag!





... jag hade inte ens napp på 3 timmar =)

RSS 2.0