WHAT IS IT WITH SOME DOGS AND WATER

Av mina tre hundar så är det två som bara älskar vatten medans den tredje är sån fruktansvärd badkruka.
Däremot så älskar han (badkrukan) att dyka ner med hela huvudet och dra upp stenar, och då snackar vi inte små söta lätta stenar utan stora bumlingar (inlägget nedan har han en sten från vattnet)

Puma och Bandit verkligen slänger sig i om dom får möjlighet, medans Milou står vid kanten och åmar sig =)
Dom har alla en helt egen personlighet ♥







GRILLED SAUSAGE IN THE SUN

Precis kommit hem från skidbacken där vi tillbringat 2 timmar i solen med korvgrillning och bus. Hundarna kunde även få ta sig årets första dopp eftersom det fanns en pöl på 10x5 meter och en halvmeter djup, och det tyckte dom var skönt med tanke på att vi inte varit till frissan med dom.

Ungarna ville inte gå hem men jag har en del att göra hemma så dom fick fortsätta med buset hemma på gården istället. Jag ska fortsätta med mina gardiner som jag håller på sy till verandan och sen blir det nog en dusch för jag luktar verkligen rökt böckling =)











YES, IT WAS RIGHT

Behöver inte säga mer än GODNATT OCH TACK för en god smak!!!


LATE DINNER

Älskar lediga dagar när allt inte måste gå på rutin utan man tar dagen för vad den är. Idag har det varit både det ena och det andra så middagen vart en aningen förskjuten, men jag är iallafall nu i full gång med att göra en älgryta med bla bacon och syltlök i serverat med ris och en grönsallad.... mums!

Skulle egentligen ha gått ut idag med mina "biatches" men jag var tvungen att tacka nej då jag hade en hel del att stå i.... fast nu kl sju på kvällen med en nysprättad öl och David Guetta med sexy bitch i högtalarna så känns det riktigt surt.... fast vem vet, the night is young


EACH THING HAS ITS PLACE

Köpte ett tidningsställ IXO House i Östersund som egentligen var menat till utedasset, men eftersom jag inte hann komma igång med det pga kylan och willes rum gick före så får det nu hänga på hans rum istället och så köper jag ett nytt till dasset.

Bokstäverna är köpta på SYSSLA (panduro Hobby) och är självhäftande.




STARS AND PIRATES

Det börjar sakta men säkert att arta sig på Willes rum nu, sängen är på plats likaså soffan och den nya mattan. Bokhyllan gjorde Honey klart igår (bild kommer senare) och det är nu bara småfix kvar som tavlor sängbord och lite annat smått och gott.

Jag är faktiskt riktigt nöjd med resultatet så därför ger jag er tre hemska före bilder följt att lite några bilder från hur det ser ut nu. (Det är inte 100% klart men ni ser iallafall att jag inte legat på latsidan sista tiden)

















HEY, SOUL SISTER

Den här kommer gå i repeat hela sommaren, och speciellt denna akustiska version... L.O.V.E


STANDING PROBLEMS











!"#¤%&/()=?`?=)(/&%¤#"!"#¤%&/()

Skulle helt seriöst behöva klona mig ett par dagar så jag hinner med allt som ska göras, för just nu så står jag bara och trampar på samma ställe och jag vet inte hur jag ska klara av allt jag vill göra?

Satt och pratade med Annika igår om hur svårt jag har att avsluta saker och ting innan jag påbörjar nåt nytt, och det sköna var att hon var likadan.
Jag har miljoner saker som SKA göras och jag skulle vilja ringa hit en jäkla drös med människor och portionera ut dom på alla ställen..... men vilka? Några frivilliga som känner sig manade att måla klart vårat garage, måla om garderoben, riva ut hela nedervåningens golv samt gipsslå väggarna, måla klart verandan samt mina utemöbler + sy en massa gardiner m.m m.m.... bläääää känner just nu bara för att gå i ide och vakna upp till hösten utvilad och allert!


SUPINE POSITION

Efter en "hårt jobbande" arbetshelg så ligger jag nu på soffan med en skål sega råttor och smaskar. Kvällssolen skiner ute och jag hade egentligen planerat att stå på knäna och rensa dom rabatter jag har och som inte blivit av... men det sägs att det kommer en morgondag och jag litar på det och inväntar den istället.

Tänk vad helger går fort när man har roligt!


WORKING SEVEN TO FOUR

Har precis efter ett 8,5 arbetspass ätit en underbar middag hemma hos papi, där vi gjorde marinerade älgspätt med älgkorv och älgfile samt helgrillad kronfågel med potatisklyftor och beasås med sallad. Det firas att "the vedhög" är uppkapad och klar.... 

Jag jobbar hela pingsthelgen, och det är inget jag sörjer eftersom det är storhelgstillägg vilket innebär att det nästan är dubbelt betalt... nä nu ska jag umgås med bla lillebror som åker hem imorgon.

Ha en trevlig afton nu gott folk!











I ♥ YOU

Tänk vad glad man kan bli för nåt sådant.... kom inte ihåg sist det hände men idag så slog han på stort, tio röda och jag tror dom kommer från ICA... men det spelar ingen roll för det är alltid tanken som räknas, och antagligen så fanns jag med i hans tankar när han gick förbi hinken med dom.

Så denna "lilla" egobild är till dig mitt ♥


TO BLOCK OUT SOME LIGHT

Av Williams två gamla marinblåa linnepaneler har det nu blivit en svart hissgardin istället.
Jag tog och färgade panelerna svart och sen sydde jag ihop två paneler (på bredden) och gjorde tre större fållar som jag stuckit in träribbor i. Det vita bomullsbandet ska det vara två längre rosetter på längst ner... men det var det enda jag hade så det fick bli utan tillsvidare.
Jag gjorde inte denna hissgardin så man ska kunna dra ner den då jag tycker det är mindre fint med allt tyg som bara hänger när den är uppdragen, utan jag ska ha en mörkläggande rullgardin bakom hade jag tänkt.

Vart riktigt nöjd fast det är ett helsike att sy i linne, näst intill omöjligt att få det rakt... men nu är det bara lillfönstret kvar


I LOVE WEDNESDAYS

Har precis kollat på TrueBlood avsnittet som jag missade förra onsdagen när vi åkte till Sthlm och jag måste säga att det är verkligen en serie man blir beroende av.
Hur som helst så öppnade jag mig en påse med OLW´s  MiniMellan nöt & russinmix som jag tryfflade i mig under denna timme.

William ligger och sover och Micke är hos en granne och jobbar så jag är helt ensammen... nu blir det Grey´s och sen om en timme TrueBlood... LUCKY ME!



FORTUNATELY IT´S ONLY WATER

18 plusgrader och en rastlös femåring som ville hitta på något... "vi cyklar runt byn"
Dom två första kilometrarna var helt underbara när det "blöttsligt" började regna.... äsch det är nog övergående tyckte jag... vi cyklar på!

Det gick väl skapligt tills vi hade ca 1,5 kilometer kvar.... då såg man knappt vägen för allt regn.
Wille tyckte det var skitkul och det var väl huvudsaken för det var absolut inge fel på värmen... var som en varm sommarregnskur.

MEN FYF**N va blöta vi var när vi kom hem, våra tröjor gick verkligen att krama ur... och wille sa.... "mamma det där var kul"

Mina nytvättade vita tygskor är det bara att slänga i tvättmaskinen igen vill jag lova!


                    


NEW CARPET

Jag har velat fram och tillbaka nu i säkert tre veckor om vilken färg jag ska ha på mattan i Williams rum. Jag har velat mellan färgerna Svart, Vit/Creme och grön.... men nu slog jag slag i saken och bestämde mig, en svart ryamatta på 160x230 från ELLOS är äntligen på väg, samt nya lakan och sängöverdrag till den större sängen han ska få.

Har även hittat ett svart påslakan med stora vita stjärnor på uppe i Strömsund på DollarStore och det ska jag ha också. Jag var in på Syssla förra veckan för att köpa stora bokstäver i trä och måla, men så klart så fanns inte w i lager så nu har jag bestämt mig för att göra egna.... då får man den storleken man vill ha och så kan man göra precis som man vill............. fortsättning följer....

       


STOCKHOLM IN MY ♥

Nyss hemkommen från dagens arbetspass på en sådär lagoma 5 timmar, och nu sitter jag och trycker i mig lite av middagen som jag lagade innan jag åkte hemifrån. Har riktigt svårt från att hålla mig borta från mat o.s.v efter klockan 18:00 som "dom" säger att man ska göra. Vadå är man hungrig så måste man väl få äta va? Hur som helst så lever man bara en gång och varför ska man då plåga sig själv ;)

På vägen hem nu så stod solen så himla högt på himlen och riktigt bländade mig i synen, och det är verkligen underbart att det är ljust till halvelva elva på kvällen.

Denna bild tog jag i lördags kväll i Slussen när vi kom från Gröna Lund, vackert va!
Men jag kan lova att det var 1000 ggr vackrare i verklighet... en aningen synd på kranjäveln bara =)


OAK PLATE

Måste visa vad paketet innehöll som jag visade i tidigare inlägg... det är en skylt gjord av mig på en 80x30 cm ekskiva med texten Villa Wall och var alltså en 50-års present till min farbrors fru. Skylten är gjord för att hänga på deras villa nere i Hurghada och jag tror och hoppas att hon vart nöjd.

Jag vart iallafall väldigt nöjd med den och tror att den komma pryda den vackra fasaden ganska bra.




              

SPAGETTI BOLOGNESE

Har inte ätit vanlig hemlagad husmanskost sen i onsdags och därför var dagens spagetti och köttfärssås enormt god. Har varit bortskämd med festbuffeér och födelsedagsmiddag varvat med en och en annan skräpmåltid senaste dagarna, och det ska man väl inte klaga på men i längden så längtar man ändå till en riktig hemlagad måltid..

Spagetti och köttfärssås är en av mina absoluta favvorätter och den går att göra på en massa olika sätt så den blir spännande god varje gång.


A FULL DAY ON GRÖNA LUND

Tänk vad dagarna går fort när man har roligt..... men det är som man brukar säga "borta bra men hemma bäst"
Igår hade vi en fin avslutning med en heldag på Gröna Lund i 25 graders värme och en j*vla massa folk att trängas med... det var SOMMARKRYSSET på Grönan som vi förövrigt inte hade en blekaste aning om... men det gjorde inte så mycket för Wille var nöjd över att få se sin Idol Erik Saade.... och Manboy fick vi väl höra en så där 10 gånger kanske eftersom dom började med soundchecket 5 timmar innan direktsändningen.

William fick ett åkband så han kunde åka så mycket han ville.... och det gjorde han med rågor kan jag lova. Bläckfisken åkte han tre gånger alldeles själv (bilden näst längst ner)... radiobilarna 100 ggr, vilda musen, spöktunneln o.s.v 

Själv så åkte jag bla INSANE med kusinerna (tredje bilden nerifrån) och den var verkligen helt sjuuukt INSAAAANE!!! Den var så jäkla läskig samtidigt som det var så jävla kul... fick även med mig Farmor att åka kvasten och den var det också ett jäkla sug i.

Grymt rolig dag som vi alla, men speciellt Wille kommer minnas. 







NEW NAILS AND SNÖ OF SWEDEN

Gjorde iordning mina naglar igår kväll efter att ha städat klart huset och äntligen fått en uppspelt Wille i säng....klockan var närmare bestämt 23.00

Halsbandet jag håller i är ett från Snö of Sweden och det fick jag förra veckan av min Honey.... eller närmare bestämt han fick det efter att ha varit och hjälp en bekant med en sak (vars sambo jobbar på Snö of Sweden)... TACK MALIN (om du läser detta..jag vart överlycklig) SNÖSMYCKEN är bland det vackraste jag vet.

Nä nu ska jag packa det sista och sen beger vi oss neröver... hörde precis att det är +13 grader och varma vindar i Sthlm....ja tack!










PINK WRAPPED PACKAGE

Suttit och slagit in paket nu på eftermiddagen, och det går verkligen att få till fina paket om man har varit på SYSSLA (Panduro Hobby). Jag hittade ett fint rosa papper med vita detaljer, samt en söt liten bukett med rosa rosor och gröna blad. Till detta använde jag ett gräddvit färgat snöre som jag gjorde en massa krull och krams med.

Nu är det bara kortet som ska göras och sen så är det klart.....



BEN 10 & JODA

Nyss hemkommen från stan där jag handlat det sista som vi skulle ha med oss ner till Stockholm. Var även tvungen att åka in för att handla nåt åt Honey som blir 1 år äldre imorgon. Med mig hade jag min lilla följetagare William som inte tyckte det var så kul att gå på stan. Efter vi hade käkat lunch så handlade jag med mig två latte och åkte på Honeys jobb, och där fick William frågan "var det kul att gå på stan med mamma?" .... "Nä det är skittråkigt att kolla på tjejsaker"

Så för att göra han lite gladare så fick han handla med sig två tavlor som han ska ha på sitt rum. Det är två affisher som jag köpte glasramar till 40x50 cm. Kommer nog bli snyggt till dom vita väggarna... och han fick välja vilka han ville... BEN 10 & JODA var det som gällde.


COUNTDOWN TO THE STOCKHOLM TRIP

Sitter just nu och lyssnar på ett skyfall av hagel som vräker ner från himlen, på övervåningen så har vi full takhöjd i sovrummet och det gör att man hör regn och hagel extra mycket... något som jag dock tycker är supermysigt. Finns nästan inge mysigare än att ligga i sängen en regnig morgon och bara lyssna på smattret.

Nog om detta, på onsdag så sticker vi till El Stockholmo och jag hade idag tänkt att röja här hemma, städa och tvätta ska jag göra hela dagen så det är snyggt tills vi kommer hem igen. Extra roligt är det att vi ska åka hela familjen och inte bara jag och Wille (som det oftast brukar bli)

Wille har räknat dagar i två veckor nu och han vart så glad när jag nu på morgonen berättade att vi ska åka i övermorgon... "äntligen mamma"

Höres later!


En rouge från Face med spegel på framsidan.


GARDENING ALL DAY

Detta är vad jag har gjort idag (se översta bilderna), plus njutit av det fina vädret...
Var så less på ogräset som varje sommar kryper in i gruset, men nu har jag lagt plast så att gräset förhoppningsvis ska hålla sig borta... åtminstone ett tag framöver.

Nu ikväll så tog vi med oss en filt och samt en kanna kaffe och besökte skidbacken, där fick hundarna springa lös medans vi njöt av den fina vårsolen som fortfarande värmde.

Helt slut.. så nu ska jag spurta ett varv runt byn och sen ska jag ta en dusch och krypa ner i soffan.

Over and out!


TAKE THREE PAY FOR TWO

Jag var på Skopunkten och köpte nya skor till Wille för några veckor sen, för han behövde nya gympa pjucker för dom han hade var det är svart sula och det får dom inte ha på gympan. Sen valde han ett par snygga "skateskor" också som var "jättetuffa" enligt han, och när jag då hade två par så var jag ju tvungen att haka på deras försäljningserbjudande som dom alltid har... "ta tre betala för två"

Köpte dessa fina sandaler som fanns i svart, brunt och vitt (skulle gärna tagit alla tre) Men jag använder svart mest och det funkar till allt.

AS STRONG AS POPEYE

Torsdag, sopporna och pannkakornas dag! Här hemma gjorde jag en stuvad spenat och istället för ägg så hade jag sparris som jag smörstekt och saltat och pepprat. Något som inte finns med på bilden men som jag använder som krydda vid matbordet är Parmesanost, som helst ska vara färskriven. Jag kör idag med den torkade på burk och den är helt okej också.

Grabbarna är inte så förtjusta i spenat så dom fick pastahjul med köttbullar, skyll er själv då!



LUXURY WITH JEWELRY

Tänk vad oändligt mycket snygga smycken det finns, och det bästa av allt är att man inte behöver köpa smycken på tex guldfynd för att det ska kännas lyxigt. Ta exempel Glitter och Ur & Penn som har så mycket fint till alldeles utmärkta priser. Dom säger ju att "diamonds are a girls best friend", fast jag vill byta ut det till "Jewelry are a girls best friend" för oss som inte har råd med diamonds ;)

Kan aldrig bli för mycket!




WARDROBE ISSUES

Nu är äntligen rummet så pass klart att jag kan sätta igång med själva inredningen, men jag har dock ett litet problem som jag ska prova lösa på smidigast men samtidigt snyggast sätt. Jag hade planerat att ställa tv:n i mittengarderoben (den är borta på bilden) men problemet är att den är 1,5 cm!!!!! för bred (tv:n alltså)
Så nu funderar jag på som 1:a alternativ om jag ska dra isär dom 1,5 cm och bygga egna hyllplan (jag slaktar långsidorna på den garderoben jag ej ska ha) På så vis så slipper jag köpa nya skivor, smart va ;)

2:a alternativet är att köpa en ny tv som passar in i garderoben... hmmmm what should I do?

Sen blir det en massa utrymme för snygga förvaringslådor på hyllorna så golvet blir helt rent från leksaker. Rensade ut två fulla soppsäckar med leksaker när jag tömde rummet....saker som INTE ska in igen.




WEST-BOTTOM-PIE

Haha, eller vad blir översättningen på Västerbottenpaj?

Hittade iallafall en västerbottenost i kylen och då var dagens middag räddad. Tycker personligen att det är godast att ha ett litet lager med stekt bacon i pajen med eftersom detta inte fanns tillgängligt i kylen så vart det istället ett lager med stekt lök.

Gott med en grönsallad till samt en kall sås som jag kan slänga upp recept på lite senare, yum!






NEW PLANTED ZAMIOCULCAS

Jag planterade om lite garderobsblommor för ett par veckor sen som började bli lite glesa och tråkiga i större krukor, och jag har nu fått en 4-5 nya skott.
Krukorna köpte jag för x antal år sen för att ha ute, och dom hade en sån tråkig färg att dom nu fick bli vita istället. Det vart riktigt bra men jag måste dock köpa nya underfat för dom kan jag inte hitta.

Jag älskar garderobsblommor eller Zamioculcas som dom egentligen heter för dom är så lättskötta (dvs svåra att döda) :-) Passar mina icke gröna fingrar alldeles utmärkt!




CARE OF SICK CHILD TODAY

Klockan ringde 05:30 och det var en mycket trött Carro som klev upp ur sängen. Väckte William kl 06:00 och i samma sekund som jag bar upp han ur sängen och ner på toa, så bar jag upp han igen.... Febern har slagit till i vårat hus. Dock är det inte en vanlig förskylningsfeber utan det är biverkningar av hans 5-års spruta som vi var iväg igår och tog. Han har även väldigt ont i sin arm eftersom han antagligen spännde sig när hon stack han.

Annars så gick 5-års besöket utmärkt för han har syn som en örn, balans och smidig som en klättrande apa, och han ritar som picasso.

Bara positiva ord från BVC och från förskolan och jag är mäkta stolt! 

Lillskrutten ligger nu nerbäddad i soffan och tittar på film, och jag ska jag dricka mig en kopp varm choklad med mackor och läsa lite bloggar.....






BURGERS ON A SMOOTH WAY

Idag vart det Hamburgare till middag... jag lagar mina hamburgare i ugnen och det är hur smidigt som helst, du slipper

1. Stekos
2. Skära i dom för att se om dom är klara eller inte...och oftast är dom fortfarande ljusrosa i mitten och svart på utsidan.
3. dom där snustorra små hamburgarna. I ugnen håller dom sin form (krymper lite) samtidigt som dom blir saaaaftigare... mycket saftigare!!

Bara fördelar... tar mellan 10-15 min beroende på ugnen.... du kan sedan strax innan dom är klara slänga på ostskivor.

Servera med valfria tillbehör och voilà du har minst lika goda burgare som på Max.
TIPS: Lägg Hamburgaren i ett kaffefilter så slipper du en massa kladd... perfekt om man har barn!



20100501

Då var vi nu inne i en ny månad, närmare bestämt Maj! Gårdagens Valborg var väldigt trevlig med en väldans massa skratt inpå kvällen. Har inte gjort ett endaste dyft idag... har nog pendlat mellan soffan och matbordet hela dagen fast jag har tusen saker jag ska göra... Har inte varit bakis, utan bara inte velat göra något, ni vet sånna dagar vi alla kan ha ibland.

Kollade igenom en massa gamla bilder från förra året och hittade denna fina bild från en otrolig solnedgång. Bilden är tagen i våran skidbacke och jag kom ihåg att jag den kvällen satt i backen i säkert en halvtimme och bara stirrade. Idag är det mulet och grått så jag kommer nog fortsätta kvällen i soffan dvs ryggläge!

Ha en fortsatt trevlig lördag mina vänner och tack för igår!


RSS 2.0