TRICK OR TREAT

Idag är det som bekant 31 oktober... ja självaste Halloween och det är då alla dom små liven brukar klä ut sig och knacka dörr och Skrika "bus eller godis"... eller om dom säger i USA "Trick or treat"
Men eftersom jag jobbade till fem idag så var det inte så mycket tid kvar till något halloweenfirande, vilket så klart gjorde min stackars son väldigt ledsen.... Honey var tvungen att åka iväg och jobba en sväng så jag och Wille bestämde oss för att knacka på hos några grannar så han iallafall fick skrämma några!

Ingen kostym inhandlad men det löste vi med lite smink, ett paljetthatt och min skjorta..... han hade bestämt sig för att vara en VAMPYYYYR ....... och neeej till er som tror att det var mitt påhitt =)

Tack alla ni snälla som öppnade dörren till min lilla vampyr!






Inte mycket till vampyrtäner..... men dom är så söta dom där små mjölkisarna!


I´M NOT FEELING WELL

Jag har klarat mig från förkylningar, hosta, feber och ögoninflammationer medans resten av familjen legat deckade för ett par veckor sen.... men jag känner nu att det är på gång.
Mina händer är iskalla och kroppen är alldeles öm, och toppen på detta så har jag så sablans ont i halsen också.... så det är väl bara att invänta skiten som knackar på min axel.

All renovering har stått still i en veckas tid nu och det är väl antagligen därför jag håller på bli sjuk... ja för att jag låter kroppen få "vila" och komma ikapp efter ca 7 veckors hektiskt renoverande med lite sömn och jobb däremellan!

Har absolut INTE tid att vara sjuk nu för det är så mycket på gång så jag kör på kuren "två alvedon och en Ipren" för att skjuta upp allt detta till....... ja tidigast efter jul/nyår

...... Vi får se om jag klarar mig!


THANKS GRANDMA!

Nu äntligen har jag hämtat ut ett paket som mamma skickade upp den 15 oktober med en massa grejjer från hennes Londonresa och anledningen till dröjsmålet är att pakethelveterna kommer till helt fel ort... 2,2 mil enkel resa helt åt fel håll! Men eftersom hon betalade 250:- för att skicka upp paketet så kände jag mig jävligt tarvlig som aldrig hämtade ut det...... Men nu så mammsen är det uthämtat och det var lite som julaftonsmorgon för mig och Wille!

Tack snälla mamma för allt fint du köpt ♥


Wille med alla hans grejer.....



THANK GOD IT´S

... f*cking friday! Som jag har längtat efter denna dag sen i fredags förra veckan och nu har den äntligen kommit.
Här hemma blir det Tacomiddag som vi för övrigt inte ätit sen Sundsvall brann.... eller ja om man inte räknar med tjoan här hemma på byn i början av september.
Ett glas rötjut avnjutes även medans det steks köttfärs och skärs gurka.....

Inväntar bara våra gäster om ca en timme..... Moffa och Honey!




FYNDKLUBBEN.SE

Ibland så kan man bara vara så himla nöjd över sig själv, för att det lönar sig att ibland inte impuls handla utan vänta på rätta tillfället! Det rätta tillfället var för mig var ikväll när jag hittade en annons på Blocket.se med exakt dom handagen jag ska ha till mina köksluckor.... fast det vart en sisådär 360 kr billigare plus att jag får 9 handtag över.

Inatt kommer jag att sussa gott....


NICE WITH VISIBLE THINGS ON SHELVES

Nu har jag målat klart dom två hyllorna som jag skulle ha på timmerväggen, och jag måste faktiskt säga att jag är nöjd. Hade helst velat ha bara hyllor istället för överskåp men det ville inte min andra hälft så då fick vi gå halva vägen var!
... och vitrinskåp iall ära, men vad är egentligen grejen med ett vitrinskåp när du knappt ser sakerna i det? För oftast så är det så att man har sina "finglas" eller sitt "finporslin" i skåpet fast man knappt ser det!
DÄRFÖR tycker jag att det är snyggt med öppna hyllor där du kan ställa allt det där "fina" som du annars gömmer i skåpen.

.... Har inte hunnit packa upp mitt finporlin men nog faan finns det grejer att fylla på hyllorna ändå ;)






NÄR MAN ÄNDÅ HÅLLER PÅ..

Eftersom det var ca 8 år sen vi renoverade hallen så var den i ett ganska stort behov (enligt mig) av en liten makeover.... och när man ändå håller på så är det väl bara att fortsätta, ja jag menar medans man har ork och lust =)
Det jag har gjort hitills är att måla undersidan av trappen, samt taket i vitt. Bröstpanelen har jag tagit ner men den ska upp igen och även den målas vit. Den nya tapeten är densamma som den jag har i köket eftersom jag tyckte så mycket om den.

En ny liten mindre spotlight har jag även införskaffat och den räcker gott och väl till den lilla hallen....
Men än är det inte klart så mer bilder kommer allt eftersom...




IN THE AUTUMN DARKNESS

Förra veckan när jag var i Strömsund så hittade jag en liten butik på Storgatan 14 , Ö-bua hette den och det fanns HUR mycket fint som helst där! Att jag aldrig sett den fast jag varit i Strömsund flera gånger är faktiskt riktigt konstigt.... hur som helst så hittade jag två fina ljuslyktor som påminner mycket om lotusblommorna som finns i snäckskal, fast dessa är gjorda i porslin och är nog mer tåliga än vad lotusblommorna är. Lyktorna fanns i rosa, vitt, svart och så kromfärgade.

Blir skitsnyggt att ha på ett silverfat tillsammans med två enkla ljuslykor i glas från IKEA.
Ord pris: 120:- Just nu pris: 60:- .....som hittat!






SLEEP ON IT

Har fått höra ett x antal gånger av mina kära sambo att jag är alldeles för hetsig när det gäller vissa sker... jag vill gärna att allt ska bli klart på en gång, och det är ju absolut omöjligt om man inte kan plocka fram ett fem tal man på en gång som hjälper en.
Idag så var det en skobyrå som fått sätta livet till... eller ja nästan men jag har beslutat för att ändå behålla honom. Jag var så pass klar att jag hade en strykning kvar innan den vart så vit och fin som jag egentligen ville ha den.... när jag plötsligt kom på att "JA... JAG SKA MASKERA OCH MÅLA SVARTA RÄNDER PÅ DEN"!!

När jag gjort maskerat och målat 2 av tre luckor så inser jag att "NÄ JAG VILL INTE HA SVARTA RÄNDER... JAG VILL NOG ATT DEN SKA VARA VIT"!!

Så nu är det bara vackert rolla vidare tills dom svarta ränderna är borta.... lär väl sluta med att skivorna blir för tjock av all färg så jag måste börja om helt från början och slipa ner allt skit.
Men med detta har jag lärt mig att jag i fortsättningen ska sova på saken och inte bara impulsivt göra det som kommer upp i min ibland inte så smarta hjärna!


Här har jag börjat rolla över ränderna som det egentligen inte var något fel på.....

ROUND, COLOURED, CHOCOLATE AND NUTS

Det är väl inte alldeles så lång tid som man har kunnat köpa färgade m & m i affären... och dom är ju bara sååå mycket godare än dom tråkiga bruna som man bara kunnat köpa tidigare. Skämtosido så är det absolut ingen skillnad i smak, utan det är väl helt enkelt så att dom ser roligare ut!

Läste att m & m ´sommaren 2009 hade en limited-edition med "Strawberried Peanut Butter"... detta är inget jag kommer ihåg att jag smakat, eller gjorde ni det?



Så här har m & m sett ut färgmässigt från 1940 när dom började tillverkas, tänk att den blåa bara funnits sen -95! Ojoj va mycket smartare ni vart nu va när ni fick denna otroooligt behövliga informationen va ;)


CAN NEVER HAVE TOO MANY CANDLE LANTERNS

Man får mycket gjort när man är hemma och vabbar (om barnet är sjuk på "rätt" sätt)
Wille åkte på världens ögoninflammation igår kväll (tack än en gång Macke blink* blink*) och i morse såg det ut som han gått en rond med Tyson i boxningsringen så det fanns inget annat att göra än att vara hemma.

Fick även tag på valnötsbetsen som varit slut i flera veckor, så nu har jag äntligen målat klart allt timmer.
Sista hurtsen står nu på plats och det vart verkligen urmysigt.... älskar höstmörkret för nu kan man ta fram alla ljuslyktor och stakar.... skulle dock behöva åka på IKEA och fylla på lagret lite (då vet du vad du ska ta med dig mamma)

Jag ska ha två hyllor på väggen där jag ska ha en massa snyggt porslin hade jag tänkt....








100 YEARS OLD

Vi har som jag nämnt i tidigare inlägg valt att spara det gamla taket i köket, och likadant tänker vi göra med dom gamla listerna som satt i köket innan vi började renovera. Eftersom vårat hus byggdes 1910 och i år alltså fyller 100 år så betyder det att dessa lister samt taket är nog är lika gammalt... Ganska läckert om man tänker efter!

Sånna här höga lister går inte att få tag på numera (såvida man inte gör dom själv eller specialbeställer dom av en snickare) och bara det gör ju att dom är lite speciella.

Dock väljer jag att måla dom vita!


LA KITCHEN...continuing

Idag har jag varit ledig och hunnit fått en hel del gjort i köket som nu sakta men säkert börjar ta form. Har dock en hel del kvar att göra men nu känns det ändå som att vi kan "leva" samtidigt som man varje kväll efter jobbet fixar men det som är kvar.
Igår så lagade vi våran första middag på nyhällen och åt den för första ggn på ca 1 månad vid ett köksbord... kan lova att det kändes underbart! För jag fick ju förra helgen vårat bord och stolar sålt och eftersom jag inte lyckats hitta DET bordet jag är ute efter så har vi medans fått låna ett av svärmor så vi åtminstone kan äta alla måltider som en normal familj.... ja vid ett köksbord och inte framför la televisiona!

Mycket småfix kvar men här kommer iallafall några bilder så ni ser att vi kommit en bit på vägen!






Jag har tapetserat hela köket till 98% själv = så jäkla nöjd över mig själv ;)


KITCHENROOF

Oj vad tiden rinner på när man jobbar och all fritid går till att renovera... såg att jag inte gjort ett blogginlägg på över en vecka så det kanske är dags för ett nu. Mamma som jag har 65 mil härifrån ringer och vill se bilder men jag har verkligen inte haft tid att sätta mig vid datorn och blogga, utan det har helt enkelt fått vänta.
Taket i köket blev precis som vi hade tänkt oss... men det var ett rent h*lvete att skrapa, foga och måla kan jag lova!!

Så här kommer nu lite bilder på vårat kökstak som nu äntligen är klart!


Här är taket grundmålat en sväng


Här är taket också bara grundmålat en sväng, men däremot så har jag dragit vit limfog i alla springor som uppkommit sedan taket lades dit för 100 år sedan. Som nytt blir det!!


Ja det var inte det mest lättaste att prova få till ett bra kort på hela taket så denna får nog duga!


RSS 2.0