TWO AND A HALF MONTH AGO

Man kan väl lugnt säga att det hänt en och en annan grej med nedervåningen dom sista 2,5 månaderna..... man trodde väl aldrig att man skulle få till det i början av september när man satt på golvbjälkarna och åt frukost!

Men allt går bara man vill! Nu ska golvlisterna sättas på plats och sen kommer vi nog inte göra nåt mer förrens efter jul och nyår... Bara ta det lugnt och njuuuta att vi kommit dit vi kommit... dvs En BRA bit på vägen!


ALL DAYS SHOULD BE LIKE THIS

Men underbara morgon då!!! Hade ställt klockan på åtta för att jag inte skulle ligga för länge och efter att ha pratat med M som berättade att Wille klev upp samtidigt som han (06:00) så var jag tvungen att gå ner för att se om ungen lever. Jodå! ..... sitter så nöjt i soffan och kollar på film och säger så glatt "Godmorgon mamma, har du sovit gott"! Åhhh älskade barn

Brygger mig en kopp kaffe, tänder upp i kaminen samt ett och ett annat värmeljus, drar på mig min sunkiga morgonrock (som förövrigt är ett bra julklappstips om du känner för att köpa en sådan till mig), och sätter mig vid köksbordet och blickar ut över ett gnistrande vitt landskap...

Vilken underbar morgon!


THE FIRST OF THE FOUR

Oj oj oj vad dagarna rinner iväg och jag har så mycket i mitt huvud nu att jag totalt glömmer bort att blogga....
Jaha men då har vi alltså nått fram till årets första advent och jag har väl hunnit med att få fram några adventsljusstakar i fönstrerna och så klart SJÄLVASTE ljusstaken..... eller i år så har jag precis som så många andra gått över till Blockstaken.
Fördelen med blockljusen är att man kan ha dom tänd även i veckorna utan att riskera att allt hinner brinna upp innan nästa ljus ska tändas, right! Sen bytte jag även ut den traditionella vita mossan mot en grön mossa... MYCKET snyggare!

Så gott folk... vad har ni i eran stake i år och har ni hunnit med att pynta något??


Snyggt Zinkhus (fast i vitt) som jag köpte i veckan!


Japp ni ser rätt.... jag har ett gravljus i huset för jag köpte ett för högt blockljus och var rädd att det skulle bli för varmt uppe i taket!


Wille fick en vit traditionell julstjärna i sitt rum!


WHITE TABLE WITH WHITE CHAIRS

Kom på att jag inte visat hur fint mitt runda bord vart, samt stolarna som jag hade sån ENORM tur med.
Bordet fick jag äntligen tag på genom Blocket.se efter många veckors letande, och eftersom jag var ute efter ett lite tjockare med en omkrets på 130 cm så var det inte så lätt att hitta..... MEN så en dag så bara var annonsen där och jag hade turen att vara först på det. Lite slipning och rollning så vart det precis så som jag ville ha det!

Stolar har jag också sökt efter ett bra tag, men så hade jag turen att ha grannar som råkade ha 6 st vita stolar till övers som jag fick köpa.....

Så här vart resultatet (2 stolar står i garderoben)


ITALIAN BREAD

På förmiddagen i dag så kavlade jag upp ärmarna och provbakade ett matbröd som jag länge velat bakat, men det har bara inte blivit av. Idag så saknade jag oliverna fast jag bestämde mig för att baka brödet utan dom och resultatet vart följande......

Gott och saftigt bröd som var väldigt enkelt att göra!

BEFORE AND AFTER

Så var ytterligare ett projekt nästan klart! Vi hade bestämt sedan ett tag tillbaka att kaminen i "tvrummet" skulle bort, detta pga att den inte användes i det syftet som den skall göras så därför åkte den ut.
Så igår morse satte jag igång med att putsa spiselkransen och en och en annan ojämnhet, och på kvällen kom Roggan och hjälpte till med att bära ut den för dra ända in i *pip* vad tung den var!
Idag har jag målat allt i vitt och fräscht samt skurit ut en bit skumgummi som jag ska klä i ett svart tjockare tyg och så en MASSA kuddar.

Vips så har vi fått en liten myspys!!


WHAT A VIEW

Tänk att få vara bortskämd med denna utsikt från gården varje gång det är klart väder! Men det är skam att inte veta vad fjällen heter i bakgrunden med tanke på att man bott här i 10 år.....

.... Ja ja men fint är det iallafall!!


FATHERS DAY

Jag och Wille bakade en Farsdag tårta till världens bästa pappa i morse.... inte så manlig färg på strösslet dock men för att det ska matcha med jordgubbsfyllningen i mitten så fick det bli så!DANISH PASTRY

Det är snöstorm och kallt ute, vi sitter isolerade med magsjuka... eller ja vi är absolut på bättringsvägen nu men smittan finns väl kvar så det jag menar är att vi inte kan umgås med några utan vi sitter som isolerade i vårat hem. Man börjar gå varandra på nerverna och det verkligen kryper i heeela kroppen!
Wille har tjatat om att få göra chokladbollar nu i ett par dagar men med tanke på hur hans tillstånd har varit så har jag sagt att vi avvaktar tills han blir bättre!
Men idag så åkte förklädet på och han har fått göra sina chokladbollar HELT själv (ja lite hjälp med att läsa från min sida då)
Visst vart dom fina =)

PHOTOGRAPHS IN BLACK AND WHITE

Jag har bestämt mig för att bara ha svartvita fotografier i köket med slitna vita ramar, lite shabby chic.
Så nu målar jag om alla ramar i vitt och tar sedan ett litet sandpapper och "nöter" bort den vita färgen från kanterna så att man får den där gamla nötta känslan. En sån ram med ett svartvitt fotografi är riktigt snyggt!

Men visst krävs det både tålamod och tid med att få till allt eftersom färgen ska torka mellan varje strykning... fotografierna ska väljas ut och skrivas ut och sen så klart kommer det svåra, hur fasiken ska jag placera dom?
Väggen är nytapetserad och har inte ett hål i sig.... tror jag lägger ut dom på golvet innan och kör dom lite huller om buller!

Återkommer med mer bilder när alla ramar är klara och hänger på plats!


WHAT A MORNING!

Utetempen visar -12 grader och det har varit en sån rådimma inatt att det är frost på allt! Jag skulle dock ha varit ute lite tidigare och fotat för det var ännu vackrare då!

Har varit vacken sen 04:45 eftersom jag kom hem till en magsjuk stackars William igår kväll så dom få timmars sömn man fått inatt kan man räkna på jaaa sisådär 4 fingrar... dock är det inte synd om mig utan om William som har spytt i princip hela natten.
Så idag är jag hemma och "vabbar" och har både en, två och tre maskiner att ta hand om så gäralaus är det ingen fara att man kommer vara idag.


Årets julgran...... hade det kunnat varit om den inte stått på våran mark ;)


RSS 2.0