DU OCH JAG EMIL!

William har en av sina bästa vänner här på middag, och eftersom jag väntar på att min bästa vän ska dyka upp så får grabbarna ha en liten middag för sig själva... host host med reservation för att modern går in i bland när det spårar ut... men det är tända ljus och en massa grabbprat kan jag lova! 

MENY: Karrékotletter med sås och potatis, grönsallad och en valfri dricka!


FINASTE BUKETTEN

Nu har jag varit in på ICA och fått mig en ny bukett med tulpaner och jag håller tummarna på att dom står sig iallafall en vecka...

Tulpansläktet (Tulipa) är växter som i Sverige ofta blommar på våren. Tulpaner är ett släkte som ingår i familjen liljeväxter. De är lökväxter med stora kronblad och sex ståndare. Växtens namn härstammar från det persiska ordet för turban.

Finns faktiskt omkring 100 olika arter av tulpaner ...... Lite onödigt vetande så där på fredagseftermiddan!
Hittade denna fantastiska information "på allas våran så här ligger det till" wikipedia


TERROR PÅ ICA

Höjden av lycka är att få gå förbi blomstället inne på ICA och se en bukett vita tulpaner skrika "Vi vill följa med dig heeem" till att hemma övergå i en mardröm när jag öpnnar upp plasten runt om och inser att blomsterbudet lekt spökboll med buketten!

.... 5 minuter och ett samtal senare så har jag fixat en ny bukett! ... vadå kostar ju ändå 50:-


WONDERFULL MORNING!

Tänk att varje morgon få vakna upp som jag gjorde idag.... 

Vakna till klockan som ringde 08:30......Ligga och dra sig en 10 minuter......plocka fram lite frukost till en hungrig Wille......Koka lite kaffe ..... sätta sig framför datorn och kolla om något roligt hänt ...... Äta lite frukost själv ..... slänga in en tvättmaskin ..... plocka lite här och så lite däääär.....

..... detta gör jag så klart i mystofflor och rosarutiga pjamasbyxor!!

THIS IS LIFE!MY STUPID LITTLE CAT!

Finns det Synsam för katter?


THE MOST IMPORTANT MEAL

Alla vet vi väl att frukosten är dagens viktigaste mål... det har det väl alltid tjatats om i skola, i olika tv program, i tidningar o.s.v, men vad gör man när man har NOLL matlust på morgonen... jo som dom flesta alltid gör, hoppar över frukosten! I tisdags när jag var till tandläkaren så var jag med om detta igen, jag skulle få bedövning och det var ganska tidigt på morgonen...

- Caroline, har du ätit frukost?
- ehhh nej jag har ingen matlust på morgonen!
- Då kan vi inte bedöva förrens du har ätit något!
- Vill du ha en Banan eller en apelsin?
 ...... hade lust att säga jag tar gärna ett stekt ägg med en rostad macka....

- Ehhh en banan går bra, tack!

Dom hade visst haft några som svimmat för dom inte hade ätit något på morgonen så dom ville inte ta några risker... även fast jag intygade att jag är en riktigt hårding ;)


Dagens frukost bestående av en tallrik havregryns gröt... som SKA kokas på spis och inte i micron!
Lite lingonsylt ochså klart iiiiskall mjölk!

HYACINTS

Ja man kan väl lugnt säga att det nu är på sluttampen med allt vad julen nu innebär, klapparna är öppnade, sillburkarna står halvtomma i kylen, sista skinkan åkte ut till hundarna häromdagen, granen har nu börjat ge med sig och i helgen firade vi in det nya året 2011! Jag kommer inte städa ut julen förrens tjugonda knut... för det är ju då egentligen julen ska ut ;)
Hyacinterna som jag köpte strax innan jul blommar för fullt och än ger pepparkakorna i granen ifrån sig lite lukt så nej i hus 311 har vi fortfarande juligt....

 THE DAYS ROLL ON

Nyårsafton 2010 firade vi hemma hos Bengt och Satu tillsammans med Markus och Annica med barn, och det vart en lyckad afton med förrätt varmrätt och sååå klart efterrätt!
Vi hade delat upp varje rätt så varje par fick göra en var.... vi kirrade varmrätten... eller det var väl M som fixade den och jag gjorde Salladen som jag inte fick med på bild, lika med varmrättsbilden som är lånad HÄR, ..... där kan ni även hitta receptet på denna riktig goda men enkla rätt!

Allt var så otroligt gott och trevligt och tack snälla ni för trevlig sällskap!
Anette, Roger, Filip och Pontus dök även upp och tillsammans skålade vi in 2011... dock utan fyfackerier eftersom gården/gårdarna runt omkring innehar hundar, Hästar och katter!
Hade dock köpt en sån där Thailändsk ballong som är så fina... OM det hade varit vindstilla så den sakta kan stiga upp mot himmelen.... dock var inte vädergudarna med oss den kvällen så den flög mest in i alla buskar som fanns runt om, hehe!

Otroligt trevlig kväll med mat, spel och umgänge... så ett Stort TACK till er alla! Men speciellt till värdparet ;)
 

En god förrätt där Annica o Macke använde kavring som bröd vilket var mycket godare än det klassiska vita som det annars alltid brukar vara.... Röra, Ruccola, RIKTIG lax, dill, citron, avocado m.m.... (inte klar på bilden)

Till detta hade vi en blandad grönsallad samt smörstekt färsk grönsparris och Harricot Verts som M stekt tillsammans med charlottenlök och lite pressad vitlök.... Mmmmm


Jag vad kan man säga om efterrätten.... det är bara att titta på bilden så förstår ni att creme brulee´n som Satu gjort var skeeetagoo!RSS 2.0