LIKE WHEN YOU GET MARRIED

Ett gammalt hus har en massa charmiga saker i sig, allt från snea golv (inte längre) till vackra golvsocklar och vacker pärlspont på väggar och tak. När vi flyttade in i huset för ca 10 år sedan så ville vi har bort allt som hade med pärlspont att göra så vi gipsklädde alla väggar och la in nytt tak i alla rum (utom köket)

Men nu har vi kommit fram till att vi vill behålla det gamla taket i köket (nåt gammalt) och rusta upp det så det blir som nytt. 
Så hela gårdagen ägnade jag åt att skrapa bort all gammal färg i taket och jag hanh även dra en första sväng med vitfärg, men det ska nog på en 2-3 strykningar till innan jag är nöjd.

Det går sakta men säkert framåt......återkommer med mer bilder så fort taket blivit klart!
Förstår ni min inläggsrubrik förresten ;)
M i full gång med att bryta loss den delen i köket som hade hunnit fått nytt tak.

MEDALLION OR STRIPES?Har svårt att bestämma mig vilken av dessa två tapeter jag ska ha till några av väggarna i köket... den översta har ett glansigt medaljongmönster på vit botten och den nedersta har ett glansigt randmönster i vita nyanser.

...... Luuuutar lite mer åt den randiga tror jag faktiskt... och så blir det Wille på en canvas på en av väggarna, jag kan se vad grymt snyggt en svartvit canvas på den vita väggen kommer bli!!

♥ ♥ ♥ MY HEART ♥ ♥ ♥ I LOVE U ♥ ♥ ♥

Fick två underbara bilder skickade till mig av Williams farbror (visst lät det gammalt Andreas) Har ingen aning om hur han lyckats knäppa på Wille utan att han har det där fejkade smilet som han brukar få till när jag ska ta kort.

Andreas är en väldigt duktig fotograf och har en hel drös med kort på hans hemsida www.puppas.se som ni verkligen måste besöka och titta på.

Den första bilden bara måste jag förstora... kanske en canvas?
THE WINDOWS.... CHECK!!

Då så var jag äntligen klar med fönstrerna på nedervåningen vilket var mitt mål nu innan kylan sakta men säkert tränger sig på. Dom vart skitsnygga men det var ett rent helvete med all maskering.. fast så här i efterhand så kan jag bara säga en sak, det lönar sig att göra ett bra förarbete för man har igen det tusen ggr om.
Alla fönstrerna fick även nya tätningslister så nu får det blåsa och snöa bäst det vill!!

Har inte bestämt mig för vad jag ska ha för gardiner, men jag funderar på att sy om dom svarta linnepanelerna jag hade innan till hissgardiner.....


CROWBAR IS MY BEST FRIEND

Då har vi kommit fram till slutet av denna vecka som jag förövrigt tagit ledigt för att ägna hela min tid åt detta projekt vi dragit igång med. Vi har kommit en bit på vägen och man kan ju lätt säga att det är nu det roliga börjar!
Idag har jag som mål att måla klart dom två fönstrerna i tv rummet vilket tar sin tid eftersom det ska maskeras innan. Sen får vi se om tiden räcker till för då ska jag gå lös med betsen på la timmerväggos i la kitchen!

Men nu ska jag ladda med en kopp kaffe innan jag drar på mig kirurghandskarna och börjar måla.

Paint you later!Innan vi gick loss med kofoten


Efter rivningen, nu ska den betsas i samma färg som vi har på timret på övervåningen.. det blir snygg kontrast mot taket som ska vara vitt likaså mot den vita murstocken.
(Bilden nedan är från vårat sovrum på övervåningen)KRISS KROSS WILL MAKE YOU.....

Kommer ni ihåg dom två små söta rappande killarna Mac Daddy och Daddy Mac från gruppen Kriss kross?
Jag sökte upp dom på Wikipedia för att kolla vilket år just låten Jump Jump var ifrån och jag vart så jäkla förvånad när jag såg att dom båda små killarna var äldre än vad jag är..... hahaha
Låten är iallafall från -92 och jag kom och tänka på den när jag kollade igenom mina bilder jag tog på Wille igår när han hoppade studsmatta.

Jaaa tänk vad tiden går fort.... -92.... alltså 18 år sedan...


IT IS MOVING FORWARD

Vips sa det bara så var det redan onsdag... har inte orkat blogga något eftersom det varit fullt ös från morgon till kväll så därför tänkte jag slänga in lite bilder som får berätta hur mitt liv sett ut senaste veckan.

Enjoy!


Micke och Robban bryter upp det gamla golvet


Hallens golv uppbrutet och klart... NOLL isolering fanns det så det var inte så konstigt att golvet varit kallt där!


Allt spån ska ut och här har vi börjat lite smått!


Tack gode gud att vi fick låna spånsugen och hästfinka av snälla grannar så slapp vi handskotta skiten!!


Moiiiiiii suger lite spånhelvete!


Micke och Robban reglar inne i köket


I hallen stötte vi på första problemet.... rutten regel!!


Vatten och avlopp omdraget i köket


JAAAaaaaaa isoleringen har anlänt!


Wille hjälpte till att dra ner isolerbalarna.....


Färdigt... man riktigt ser hur varmt och skönt det kommer bli i vinter!


Stefan hann inte mer än åka förrens Micke började med golvet... Daddy hoppade över andra jakthöften för att vara med och hjälpa till.


Jag hann måla klart sista köksfönstret....


Husets hjärta.... och köksgolvet färdiglagt!


Från att ha ätit frukost igår morse sittandes på en av bjälkarna i köket till att sitta vid vårat köksbord kl 22:00 och kvällsfika kändes helt underbart....

FORTSÄTTNING FÖLJER.................

BEHIND THE SEAWEED

Satt och sorterade foton nu på eftermiddagen/kvällen och hittade mappen med alla bilder som Angie tagit och då bla dom här två som jag är väldigt förtjust i. Tänk att det är ett helt år sedan vi var iväg till forsen -vad den nu hette.

Det var som om att komma till ett helt annat land!
RSS 2.0